3.1.16

Huskurer för magen

1. Ingefära

Människor har länge använt sig av den antiinflammatoriska ingefäran som botemedel mot det mesta – ett universalmedel som sägs kunna bota allt från smärta till illamående. Och det här är ingen gammal skröna, flera studier har visat att ingefära kan lindra när magen gör uppror. Du kan förstås välja den form som passar dig bäst, men ett tips är att koka te på färsk ingefära.

Bananer är snällt mot magen.

2. Snäll mat

Den som har tagit hand om ett magsjukt barn känner förmodligen till att livsmedel som banan, ris och rostbröd kan hjälpa till att lugna oroliga magar.
Pepparmintste.
Maten innehåller inte kryddor som skulle kunna förvärra symptomen, utan det är så kallad "snäll" mat. Det rostade brödet får gärna vara välgräddat, eftersom det sägs motverka illamåendet.

3. Pepparmint

Man refererar ofta till pepparmint som ett bra botemedel mot illamående och oroliga magar, tack vare den smakgivande mentolen i bladen.
Ett tips är att exempelvis brygga en kopp pepparmintste eller lukta på pepparmintsextrakt. Gör du det kan du lindra både illamående och magsmärtor.

Ta gärna en matsked äppelcidervinäger.

4. Äppelcidervinäger

Just äppelcidervinäger kanske inte är något du vanligtvis sitter och sörplar i dig. Men om du klarar av det kan en matsked av den här sura vätskan hjälpa till att neutralisera en orolig mage.
Om du tycker att det är för starkt kan du göra vinägern mildare med hjälp av vatten eller en gnutta honung. Man kan också ta en sked varje dag som en förebyggande åtgärd för att hålla tarmbakterierna i bra skick.

5. Värmedyna

När vi mår dåligt och plågas av magsmärtor är det svårslaget att lägga oss ner med en värmedyna eller en flaska varmt vatten mot magen. Njut sedan bara av en rofylld stund tills de otrevliga symptomen har passerat.
Värmen kommer att lindra och distrahera dig från obehaget, och kan också minska illamåendet. Men låt inte värmen ligga på för länge, du kan skada din hud vid överanvändning.


Dessa uppgifter har jag kopierat från Expressen.se!
Nu är det bara att pröva på om lilla magen krånglar :)
Själv använder jag ingefära nu som då!
 
Må så gott!

Inga kommentarer: