G*O*D J*U*L
önskar jag till Er alla, mina nära och kära
och till alla mina bloggvänner ♥
Tavlan heter "JUL" ... en oljemålning från 2001 ...
Har precis blivit bjuden på en underbar god baconrulle,
som min kära 'kock' har fixat till denna uppesittarkväll :)
Den till höger gjorde vi till senaste vänbjudningen ...
också den blev supergod!
Baconrulle 8 st
8 st mjuka tunnbröd (ca 20x25 cm)
ca 300 g strimlad rökt bacon
4 dl grovriven lagrad ost (t.ex Västerbotten ost)
1 stor hackad lök, 0,5 dl nyriven pepparrot
grovmalen svartpeppar
mjukt smör att bre på bröden
Sätt ugnen på 225 gr. Blanda bacon, ost och lök i en bunke.
Krydda väl med peppar och pepparrot!
Smöra tunnbröden lätt och fördela blandningen på bröden.
Rulla ihop. Lägg rullarna med skarven nedåt på
en ugnsplåt. Strö över riven ost och värm
i mitten av ugnen ca 10 min.
Går även att tillreda och frysas före gräddningen!
Omelettrulle ca 24 munsbitar
Ugn 200 gr
Smörj ett bakplåtspapper och lägg på en plåt
4 ägg, varav 2 st delade i gulor och vitor
Vispa 2 ägg och 2 äggulor
(tillsätt valfri smaksättning t.ex salt, peppar, dill el gräslök )
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd
försiktigt ner det i äggblandningen.
Bred ut smeten tunt till en rektangel på bakplåtspappret.
Grädda ca 10 min el tills omeletten känns fast.
Stjälp den upp och ner på ett nytt bakplåtspapper
Låt svalna och ta bort pappret
Fyllning :
1 msk finhackad dill, salt och peppar
100 g philadelphiaost, 3 msk crème fraiche
ca 250 g kallrökt lax i tunna skivor
...eller stark salamikorv i skivor (vår favorit)
Vi bytte då ut dillen till gräslök (även som garnering)
Rulla ihop med hjälp av pappret ihop omeletten
från långsidan till en tajt rulle.
Låt stå i kylskåp inlindad i folie minst 30 min,
skär i ca 2,5 cm skivor!
Går att spara i kylskåp minst ett dygn!
♥
Ha en riktigt skön högtid ni alla!
Ett leénde värmer och kostar inget!!