.
är den traditionella finska desserten "Memma"
och som absolut hör påskbordet till!
.
Memma kan man göra själv,
men ofta köps den färdig i riva från någon brödfabrik.
Memma är tillverkat av
rågmjöl, malt, vatten, salt, sirap och pomeransskal.
Gräddas i ugn.
Som tillbehör socker och grädde (vaniljvisp på bilden)
.
MUMS!
MUMS!
.
Mmm så otroligt gott tycker jag! En efterrätt som man antingen älskar eller hatar!
SvaraRaderaSmaklig måltid!
Jaaaaaaaaaa memma är ett måste på påsk annars ingen påsk.Mmmm
SvaraRaderaHa en skön fortsättning på påskhelgen.
Kram Margaretha
Vet inget om memma. Är väl något typiskt finskt. En son och en dotter har finska sambor (fast de är födda i Sverige). Får nog fråga dem om det.
SvaraRaderaHoppas det har gått bra med gurkplockningen idag.
Här har regnat och snöat.
Kramis Birgitta
Å det fikk jeg lyst til å lage !!! Så jo godt ut da.
SvaraRaderaØnsker deg en fortsatt GOD PÅSKE !
Här åt vi memma i morse! Jag kan inte säga att det är min favorit, men jag äter en liten, liten portion för traditionens skull! ;o) Fortsätt njut!
SvaraRaderaDette var nytt for meg. Ser riktig godt ut.
SvaraRaderaDet såg jättegott ut! Har hört talas om det men aldrig testat, måste göra det någon gång :)
SvaraRaderaJätteroligt att du vill vara med och tävla hos mig.
Önskar dig en fortsatt trevlig påskhelg!
Min syster tyckte om det där. men jag tror inte att jag gillar det...
SvaraRadera