2.4.10

En delikatess...

.


En av påskens delikatesser
är den traditionella finska desserten "Memma"
och som absolut hör påskbordet till!
.
Memma kan man göra själv,
men ofta köps den färdig i riva från någon brödfabrik.
Memma är tillverkat av
rågmjöl, malt, vatten, salt, sirap och pomeransskal.
Gräddas i ugn.
Som tillbehör socker och grädde (vaniljvisp på bilden)
.
MUMS!
.

8 kommentarer:

Annelis hantverk sa...

Mmm så otroligt gott tycker jag! En efterrätt som man antingen älskar eller hatar!
Smaklig måltid!

Anonym sa...

Jaaaaaaaaaa memma är ett måste på påsk annars ingen påsk.Mmmm
Ha en skön fortsättning på påskhelgen.
Kram Margaretha

Birgitta sa...

Vet inget om memma. Är väl något typiskt finskt. En son och en dotter har finska sambor (fast de är födda i Sverige). Får nog fråga dem om det.
Hoppas det har gått bra med gurkplockningen idag.
Här har regnat och snöat.
Kramis Birgitta

De 4 årstidene sa...

Å det fikk jeg lyst til å lage !!! Så jo godt ut da.
Ønsker deg en fortsatt GOD PÅSKE !

Lyckoslanten sa...

Här åt vi memma i morse! Jag kan inte säga att det är min favorit, men jag äter en liten, liten portion för traditionens skull! ;o) Fortsätt njut!

Janne i Fagerlia sa...

Dette var nytt for meg. Ser riktig godt ut.

Therese - Pyssel och Design sa...

Det såg jättegott ut! Har hört talas om det men aldrig testat, måste göra det någon gång :)
Jätteroligt att du vill vara med och tävla hos mig.
Önskar dig en fortsatt trevlig påskhelg!

Maria sa...

Min syster tyckte om det där. men jag tror inte att jag gillar det...