... vi börjar med efterrätten ...
Ananasfondue med chokladsås :)
En enkel och jättegod efterrätt!
1 medelstor färsk ananas, skärs i bitar och grillas.
Dela 4 passionsfrukter
och fördela fruktköttet ovanpå ananasen
Sås: 1 dl socker, 1 dl kakao, 1/4 krm salt
och 1 dl vatten kokas upp under vispning
och låt såsen koka tills den tjocknar (5-10 min)
*
Förrätt för fyra: Stubbar med mozzarellaost
2 tunnbrödsskivor
1 paket bacon och 3 dl champinjoner steks
2 dl crème fraiche och 2 msk majonäs
läggs i. Salt och peppar enl. smak
Bred röran på brödet och rulla ihop!
Skär på mitten och sätt stubben på en ugnsplåt med
en mozzarellaboll på toppen.
Grädda ca 10 min, 225 grader.
Dekorera med 'grönt'
*****
Grönt blir det också ute!
Bilderna är tagna i kväll ... så här ser det ut just nu!
Längst hunnen är häggen, sedan rönnen ...
björkens blommor är långa men bladen små ännu!
Grannens körsbärsträd är också på G ...
Vi har haft +14 idag och strålande sol ...
ett gott tecken att det blir sommar snart :)
Nu på kaffe till Junkars.....
Ha en trevlig helg där ute ...
5 kommentarer:
Godsaker du läskar med ikväll.
Härlig årstid när allt börjar grönska ute.
Trevlig helg!
Kram från Anne-Lie
Önskar detsamma!
Slurp så gott och vackert det ser ut! Härliga tider nu! ♥
OJ, det där verkar så gott!!
MUMS!
Skulle kunna äta rubbet nu.
OCH vad fint och vårligt det ser ut hos er.
Underbart.
Kram!
Tusen takk for oppskrifter. Det er alltid kjekt å prøve noe nytt.
Skicka en kommentar