Nu ska jag servera rövarstek i form av en massa bilder!
Fösta bilden ovan har vi påbörjat vår middag ... (äntligen ;))
Men vi börjar från början .....
Klockan är ca 9,30 på förmiddagen.
Gropen i marken är grävd, ca ½ m djup
och ca1 x 0,70 m i diameter!
och ca1 x 0,70 m i diameter!
Stenar radas i botten och på sidorna!
'Hålet' fylls med ved som brinner ... varmare och varmare
blir stenarna! Eldningen pågår i 4-5 timmar!
Köttet är färdigt marinerat ... vi använde älgstek,
revbensspjäll och gris ytterfile´.
Smörpapper blöts och viras runt köttstyckena,
därefter folie ... sist blött tidningspapper och galler!
Klockan är ca 14.00 ...
Hetaste momentet är detta ... att skyffla den heta glöden ur gropen!
Men det gick bra, fast ärmar och byxben brände!
Nu placeras alla knyten på de heta stenarna
i gropen ... på med glöden igen,
och allt täcks med sand!
Fyra timmar senare ...
Nu öppnas gropen och köttknyten plockas upp!
Mmmmm ...
en ljuvlig doft av olika kryddor slår emot en
när paketen öppnas :)
när paketen öppnas :)
Resten ser ni på första bilden .....
Klockan är då ca 18.30 :)
(Ps. Detta är våra vänners variant på rövarstek ...
säkert finns olika tillagningsätt!)
(Ps. Detta är våra vänners variant på rövarstek ...
säkert finns olika tillagningsätt!)
Tack säger vi
som fick vara med och dela på upplevelsen!
September övergår snart till oktober ...
jag säger som de flesta, vart rusar tiden iväg!
Ha det så bra allesammans!!
4 kommentarer:
SÅ läckert!
Har aldrig prövat detta. Men har god lust. Ser otroligt GOTT ut.
Blir hungrig. Detta är verkligen värt att pröva, men det får nog vänta tills jag är åp stjärän igen.
Kramar!
Det var en lång väntan på mat.
Så gott det ser ut hela matbordet
och säkert var det en trevlig dag/kväll.
Kram!
Tack för receptet !
Det ser verkligen gott ut , måste prova det någon gång !
Får vänta till sommaren, balkonggolvet är bara 20 cm tjockt..
Fina bilder !
Bertil
Detta var verkligen något att pröva, TACK för tipset.
Skicka en kommentar