Medan skidskytte-VM pågår i Tv sitter jag och målar.
Ska bli mera av smörknivarna med Närpesmotiv
och så några skyltar med text!
Snart är marknadssäsongen här!
**********
Dessutom har jag bakat en jättegod glutenfri limpa!
Glutenfri filmjölkslimpa!
250 g bovetemjöl
50 g majsmjöl
35 g havregryn
20 g krossat linfrö
1 msk psylliumhusk
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
5 dl filmjölk
0,5 dl ljus sirap
50 g majsmjöl
35 g havregryn
20 g krossat linfrö
1 msk psylliumhusk
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
5 dl filmjölk
0,5 dl ljus sirap
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en form på 1,5 liter med bakplåtspapper.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Tillsätt filmjölk och sirap och rör ihop till en jämn deg.
4. Fyll formen med degen, strö lite bovetemjöl ovanpå
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Tillsätt filmjölk och sirap och rör ihop till en jämn deg.
4. Fyll formen med degen, strö lite bovetemjöl ovanpå
och baka i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter.
5. Låt brödet svalna 10 minuter i formen,
5. Låt brödet svalna 10 minuter i formen,
och sedan helt innan du skär upp det.
1 kommentar:
Du ligger aldrig på latsidan. Aktiv hela tiden.
Limpan ser jättegod ut.
Trevlig Helg!
Skicka en kommentar